Kurs i stillasmontering (Heftet)

Forfatter:

Kent Enström (Illustratør) Trond Høiberg (Illustratør) Dariusz Borowiec (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 176
Illustratør: Enström, Kent , Høiberg, Trond og Borowiec, Dariusz
Forlag: Gyldendal undervisning
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205492257
Omtale Kurs i stillasmontering
Boka gir en grunnleggende teoretisk innføring og veiledning for praktisk øvelse med arbeid i høyden.

Nye opplæringskrav for stillas fra 1.1. 2016!
Kurs i stillasmontering.dekker minimumskravene til opplæring ved montering, demontering, endring og kontroll av stillas. Kravene er fastsatt av Arbeids- og sosialdepartementet i «Forskrift om utførelse av arbeid». .Siden kravet til opplæring varierer med høyden, det aktuelle stillaset og om det monteres etter monteringsveiledning eller ikke, er det opp til kurslederen å velge ut den teorien som er nødvendig for opplæringen.
I tillegg til teorien i denne boka må monteringsveiledninger fra stillasprodusenter inngå i opplæringen, ettersom opplæringen skal skje i det aktuelle stillaset.
Kurs i stillasmontering er skrevet i samsvar med gjeldende norske forskrifter og standarder og en rekke felles europeiske standarder med krav til utstyr og testing..
Fra innholdet i boka: Sikkerhet på arbeidsplassen, Allmenne regler og ansvarsforhold, Tekniske krav, Beregning av stillas, Vindbelastning, Rør og kopling, Systemstillaser, Andre stillassystem, Planlegging og Sikkert arbeid i høyden, risikovurdering og fallsikring..
Stillasopplæring:
mellom 2-5 m
mellom 5-9 m
over 9 m

Til toppen