Kvalitet og pasientsikkerhet (Heftet)

sykepleierens funksjon og ansvar for kvalitetsarbeid

Forfatter:

David Keeping (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 173
Illustratør: Keeping, David
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205483415
Kategori: Sykepleie
Omtale Kvalitet og pasientsikkerhet
Norske helse- og omsorgstjenester er blant de beste i verden, men selv om de fungerer godt på mange områder, kan tjenestene ha feil, mangler, svikt og uønsket variasjon, det vil si at helsehjelpen ikke følger anbefalte standarder.

For mange pasienter får unødig skade som følge av helse- og omsorgstjenester de har mottatt eller ikke får. Samfunnet er i dag veldig opptatt av kvalitet, og kravet til pasientsikkerhet er betydelig skjerpet. Målet med kvalitetsarbeid, som kvalitetsforbedring og kvalitetskontroll, er å bedre pasientsikkerheten.
Denne boken presenterer noen modeller, arbeidsmåter og tiltak for å bedre kvalitet og pasientsikkerhet i helse- og omsorgstjenestene. Bokens målgruppe er helsefagstudenter i bachelor-, videreutdannings- og mastergradsprogrammer. Boken egner seg også for sykepleiere og ledere både i spesialist- og kommunehelsetjenesten. Selv om boken er rettet mot sykepleiere, kan den også brukes av annet helsepersonell. De fleste av modellene og metodene som presenteres, er laget for generell bruk i helse- og omsorgstjenestene.

Til toppen