Kveldsvævd (Innbundet)

forteljing

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 58
Forlag: Samlaget
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788252185003
Kategori: Romaner
Omtale Kveldsvævd
Siste band i Andvake-trilogien Kveldsvævd er ein frittståande oppfølgjar til Andvake og Olavs draumar. Her møter vi gamle Ales, dotter til Alida. Gjennom henne får vi vite korleis det gjekk med Alida og Asle, paret som ofra samvitet for kjærleiken. Asle vart hengd i Bjørgvin. Alida og den vesle sonen Sigvald følgjer sambygdingen Åsleik tilbake til Dylgja, staden Asle og Alida ein gong reiste frå.

"… og Alida tenkjer at ho og Asle framleis er kjærastar, dei er med kvarandre, han med henne, ho med han, han i henne, tenkjer Alida og ho ser utover mot havet og på himmelen ser ho Asle, ho ser at himmelen er Asle, og ho merkar vinden og vinden er Asle, han er der, han er vinden, om han ikkje finst, er han der likevel …"

Til toppen

Anmeldelser av Kveldsvævd
"Jon Fosse er en av våre mest særpregede forfattere, en mystiker hvis språk lar naturen leve, en dikter som med sin stemme får prosa til å synge"
Andreas Wiese, Dagbladet

"… noe av det enkleste og fineste Jon Fosse har skrevet."
"Varmen Fosse har for sine hardt prøvede, helt alminnelige mennesker, gir ualminnelig fin litteratur."
Adresseavisen

"… ingen skildrer den skjøre kjærligheten som Fosse."
"Jeg leser Fosse fordi han skriver så vakkert om døden og kjærligheten. Fordi han bygger ned grensene mellom mennesket og naturen. Jeg leser Fosse fordi han åpner opp mellom liv og død, det metafysiske og det fysiske. Fosse vever hele virkeligheten sammen"
Vårt Land, Eskil Skjeldal

"Kveldsvævd» er en svært vellykket og verdig avslutning på trilogien om Asle og Alida. Leseren blir sugd inn i scenene og kan formelig kjenne på kroppen skjebnene og følelsene som beskrives i boken. Det er rett og slett et privilegium å lese forfattere som Jon Fosse."
Anders Lunda, Telemarksavisa

"Kveldsvævd bekrefter nok en gang Fosses unike evne til å tematisere store spørsmål i komprimert form, og få det til å fungere litterært. Det er ingen tilfeldighet at han stadig oftere blir nevnt i forbindelse med Nobelprisen i litteratur."
Gro Jørstad Nilssen, Bergens Tidende

Til toppen