Langsang (Heftet)

et flytans habitat

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 46
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249508877
Kategori: Noveller, lyrikk og drama
Omtale Langsang
Aina Villanger skriver i denne samlingen fram en subjektiv og energisk skapelsesberetning. Språket er hjemmesnekra, unormert, muntlig, med røtter i Grenlandsområdet, og opptrer som en egen instans; et "ru" forteller en kjent historie på en organisk, kroppslig måte. Ord og setninger skytes ut og blir til bilder i et tredimensjonalt, visuelt og lydlig språk.

Til toppen

Flere bøker av Aina Villanger:

Anmeldelser av Langsang

"Aina Villanger skriv med ei lysande biletevne"

HADLE OFTEDAL ANDERSEN, KLASSEKAMPEN

"I tråd med den didaktiske tradisjonen er ikke langsang en diktsamling, men ett eneste stort dikt, delt i tre deler. Det fungerer helt utmerket. Så fullmodne diktdebutanter som Villanger er virkelig sjelden vare ... Diktet kunne knapt gapt høyere, men bærer sin åpne kjeft med verdighet og stil ... Det er dette poesien gjør mulig: En unik stemme – og det er ikke grenser for hvilke temaer den kan ta for seg. Villanger beriker den norske litteraturen ... en stor leseropplevelse. Det har vært en fryd å lese denne boken – den er en forfriskende gjenoppdagelse av en skammelig glemt sjanger"

ESPEN GRØNLIE, MORGENBLADET

"Språket i debutantdikta til Aina Villanger er svært iøyrefallande og iaugefallande ... dikta gir ein kjensla av å stå ovanfor ein sydande og gjærande masse, ein forvandlingssubstans der eksistensar blir elta fram. Det kjennest fersk og originalt. Det er som ein er i direkte kontakt med det uforma råmaterialet og det som blei skapt og forvandla. Som om målinga enno ikkje har tørka ... ei nyskapande og energisk diktbok med høgt språkleg driv"

SINDRE EKRHEIM, BERGENS TIDENDE

Til toppen