Langsom mann (Innbundet)

Forfatter:

Mona Lange (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 252
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Slow Man
Oversatt av: Lange, Mona
ISBN/EAN: 9788202249236
Kategori: Romaner
Omtale Langsom mann

En dag han er ute og sykler får Paul Rayment sin velkontrollerte tilværelse smadret – så å si bokstavelig talt – av en ung bilist. Paul er fotograf av yrke, skilt, barnløs og har få venner. Han har selv valgt sin ensomhet – han er ”en utlending av natur”, som han sier. Nå blir han nødt til å omgås hjelpere i all verdens utgaver. Noen kaster han på dør, men den kroatiske Marijana får bli. Familien hennes, ektemann og tre barn, glir inn i hans tilværelse, dels etter hans eget initiativ, dels på måter han ikke er herre over.

Uroen stiger da den fullstendig ukjente Elizabeth Costello trenger seg på, inn i boligen, inn i hans tankeverden. Hun tvinger frem lengslene hans, utfordrer det han fornekter, frister ham med det han nekter seg selv, med smakløse og/eller infame metoder.

Langsom mann utfordrer begreper som kjærlighet og omsorg; hvor begynner det ene og hvor slutter det andre? En roman som vrir på allmenne tanker og setter dem under skarpt lys.

Langsom mann er nobelprisvinneren J.M. Coetzees 11. roman på norsk.

Til toppen

Coetzee er ein av verdas viktigaste og beste nolevande forfattarar

Flere bøker av J.M. Coetzee:

Anmeldelser Langsom mann

"...skarpsynt og nærgående formidlet, med en undertone av fortvilelse og selvforakt som karakteristisk nok hos denne forfatteren, aldri får bli dominerende."
Knut Faldbakken, VG

"Eg tilhøyrer dei som meiner at Coetzee er ein av verdas viktigaste og beste nolevande forfattarar."
Marta Norheim, NRK

Til toppen