Langt fra stammen (Innbundet)

foreldre, barn og jakten på identitet

Forfatter:

Hege Mehren (Oversetter) Lene Stokseth (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 990
Forlag: Forlaget Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Far from the tree
Oversatt av: Mehren, Hege og Stokseth, Lene
ISBN/EAN: 9788275476591
Kategori: Familie og helse
Omtale Langt fra stammen
Alle foreldre bærer på to umulige drømmer. Dels vil du at barnet ditt skal bli som deg: en videreføring av dine erfaringer og idealer, din identitet. Samtidig ønsker du at barnet skal bli seg selv - et uavhengig individ, et fritt lite vesen som forfølger sine egne drømmer og drifter. De to drømmene lar seg ikke forene. Så mye smerte, skuffelse og forvirring vokser ut av konflikten mellom disse to idealene - både for foreldre og barn. Hvordan kan vi lære oss å leve med disse motsetningene? Og hva kan de si oss om hva det er å være menneske? For å utforske vår motsetningsfylte forståelse av arv, oppvekst og identitet bestemte Andrew Solomon seg for å begynne med de barna som virkelig er forskjellige. Over en periode på ti år dybdeintervjuet han over tre hundre familier som alle på helt konkret vis har måttet konfrontere forskjellighet: familier med barn som har Downs, er døve eller er autister, familier med vidunderbarn, barn som er unnfanget i voldtekt eller barn som har blitt kriminelle. Resultatet er en enestående åpen og lydhør bok om hva det vil si å være en familie, bygget på erfaringene til dem som ikke bare har måttet lære seg å leve med annerledeshet, men som ofte også har funnet ny og paradoksal mening i å gjøre det. For kanskje er forskjellene det eneste vi egentlig har til felles? Langt fra stammen er et overdådig mesterverk av en bok: en klok og inngående refleksjon over forskjellighet og forsoning, en personlig utforsking av oppvekst og foreldreskap, et rørende og fascinerende storverk om et emne som angår absolutt alle, skrevet av en av vår tids fremste sakprosaforfattere.

Til toppen

Vinner av National Book Critics Circle Award for beste sakprosabok 2012

Andre utgaver

Langt fra stammen
Bokmål Ebok 2013
Anmeldelser av Langt fra stammen
"Solomon tematiserer annerledeshet og hvordan både samfunnet og enkeltmennesker forholder seg til til "de andre"" 
Heidi Borud, Aftenposten


"En generøs, menneskelig og medfølende bok om hva det vil si å være foreldre. Vil snu opp ned på fordommene dine og etterlate deg på et bedre sted enn der du var da du begynte."
New York Times

"Hva er kjærlighet? I fremtiden kan du besvare det spørsmålet ved å be folk lese Andrew Solomons fullstendig enestående bok."
The Observer

"Et mesterverk. Obligatorisk lesning for alle foreldre."
USA Today

"Boka starter som en studie av hvordan foreldre lærer seg å leve med såkalt «vanskelige» barn. Men den ender opp som en bekreftelse på alt hva det vil si å være menneske." 
The Guardian

Til toppen