Lær meg å strikke (Heftet)

innføring i strikking

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 1999
Antall sider: 200
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276342055
Kategori: Håndarbeid
Nivå: Akademisk
Omtale Lær meg å strikke
Boken er en metodisk og praktisk bok beregnet på dem som skal lære barn i grunnskolen å strikke. Den formidler en arbeidsmetode for strikkeundervisningen som ivaretar både det solide håndverk og muligheten til å være skapende. Boken er en veiledning til NRKs programserie To rette og en vrang.

Her finnes mange oppskrifter både for nybegynnere og for litt viderekomne strikkere, tilpasset intensjonen i L97 om at elevene skal få en helhetlig forståelse av ulike tekstile teknikker, kunne formgi funksjonelle og estetiske tekstiler selv og lære seg hensiktsmessig redskapsbruk. Boken gir en metodisk innføring i grunnleggende strikketeknikk og mønsterkomposisjon, og hvordan man lager egne oppskrifter til enkle plagg i primærsnitt. Forfatteren kommer også med forslag til hvordan strikking kan innlemmes i tverrfaglige prosjekter på skolen, og for eksempel som produksjonsleddet i en elevbedrift.

En lærer trenger også å ta vare på sin egen skaperglede og kreativitet. I boken finnes egne kapitler om hvor og hvordan man kan skaffe seg påfyll av nye kunnskaper og impulser, gjennom tidsskrifter, bøker, opplæringsvideoer, kurs og videre studier.

Til toppen