Lærebok i forvaltningsrett (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 466
Forlag: Gyldendal juridisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205415423
Kategori: Jus
Omtale Lærebok i forvaltningsrett
Lærebok i forvaltningsrett forklarer på en pedagogisk måte oppbygningen av forvaltningen og hvordan forvaltningen skal gå frem for å treffe vedtak.

Den viser sammenhengene mellom kravene til forvaltningens utøvelse av kompetanse og konsekvensene av at forvaltningen går utenfor kompetansen.
Tematisk tar boken sikte på å dekke aktuelle læringskrav i alminnelig forvaltningsrett. Boken bruker mange eksempler fra miljøforvaltningsretten og velferdsretten for å vise samspillet mellom de generelle reglene i forvaltningsretten og de spesielle reglene på enkelte områder.
Boken benytter også i stor grad utdrag fra aktuelle dommer for å vise sammenhengen mellom juridisk metode og rettsreglene i forvaltningsretten. Bokens oppbygning og form er i stor grad bygget på Morten Walløe Tvedts undervisningsopplegg ved Atlas undervisnings kurs i Brasil. Forfatteren brenner for at studentene skal bli gode i jusen, i metodebruk og i det å skrive god jus.
Lærebok i forvaltningsrett er tilpasset alle som ønsker å lære seg alminnelig forvaltningsrett, enten det er som student ved et universitet eller høyskole, eller det er som del av en tilleggsutdannelse for deg som arbeider i forvaltningen.

Til toppen