Læring og mestring (Heftet)

et helsefremmende perspektiv i praksis og forskning

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 310
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205399389
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Læring og mestring
Ny og aktuell bok rettet mot helsefagstudenter på bachelor- og masternivå samt helsepersonell som jobber på lærings- og mestringssentra og frisklivsentraler.

Mange mennesker lever med langvarige sykdommer og helseproblemer som virker inn på livskvaliteten, arbeidsevnen og familie- og hverdagslivet. Læring og mestring belyser mangfoldet av lærings- og mestringstilbud som fins i Norge i dag, og som skal hjelpe personer til å mobilisere sine egne ressurser når de har helseproblemer.
I boken beskrives individuelle og gruppebaserte tilbud til pasienter som er innlagt i sykehus, og for brukere på helsesentra, poliklinikker og lærings- og mestringsentra. Det presenteres tilbud til familier, barn, ungdom og voksne, og personer med psykiske og somatiske lidelser. Teksten inneholder teorier, aktuell forskning og historier fra deltakere på læringstilbudene.
Samhandlingsreformen aktualiserer boken, som henvender seg til helsefagstudenter på bachelor- og masternivå, og helsepersonell som jobber på lærings- og mestringssentra og frisklivsentraler i kommunene m.v.

Til toppen