Ledelse i politiet (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2000
Antall sider: 257
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788251840316
Kategori: Organisasjon og ledelse
Omtale Ledelse i politiet
HVA LEGITIMERER EN EGEN BOK OM LEDELSE I POLITIET?Ledelse har vært en sentral utfordring innen politiet i flere år. Dette er den første boken om ledelse i politiet i Skandinavia. Boken fokuserer på dilemmaet som møter lederen i politiet ved at situasjonene de arbeider i er så forskjellige og kan endres fortere enn i mange andre yrker. Ledere i politiet har i likhet med ledere innen helsevesenet, brannvesenet og forsvaret den nesten umulige oppgaven å lede både i hverdag og i krise.Mye av lederopplæringen og tradisjonene i politiet har hatt fokus på den operative lederen. Denne boken har derfor fokusert på lederen som en strategisk leder. Det er lagt vekt på kunnskap om strategisk personalledelse, kompetanse, læring og etikk. Kapitlet om endringsledelse er sentralt i forhold til det omfattende endringsarbeidet etaten står overfor ved innføring av et nytt politidirektorat i år 2001.
Åse Thomassen er statsviter med hovedfag i administrasjon og organisasjonsvitenskap. Hun har bred erfaring fra offentlig og privat sektor og har arbeidet med forsikring, ledelse og undervisning i høgskolesektoren siden 1990, de to siste årene ved Politihøgskolen. Hun har tidligere utgitt bok om organisering av sosialkontor (Vidarforlaget 1995). Hun driver nå sin egen konsulentvirksomhet.
Per Oskar Strand er politiutdannet med videreutdanning innen ledelse, IKT og økonomisk etterforskning. Han har siden 1989 vært forbundssekretær i Politiets Fellesforbund, og er i dag koordinator for politisk seksjon. Han har vært tilsatt i politiet siden 1973. Han har skrevet en rekke fagartikler om blant annet ledelse og etikk i politiet.
Boken har også bidrag fra politimester per Fryksén, professor Johannes Knutsson og administrasjonssjef Ingunn Roe.

Til toppen

Flere bøker av Åse Thomassen og Per Oskar Strand: