Ledelse og økonomisk kriminalitet (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 360
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202314880
Kategori: Organisasjon og ledelse
Fag: Organisasjon og ledelse
Nivå: Akademisk
Omtale Ledelse og økonomisk kriminalitet

Det er blitt et klart lederansvar å forhindre økonomisk kriminalitet. Likevel skjer økonomisk kriminalitet i og mellom virksomheter og individer i økende grad.

Økonomisk kriminalitet er profittmotiverte, lovstridige handlinger som begås innenfor en lovlig virksomhet, av en kriminell virksomhet eller i regi av kriminelle individer.

Denne boken gir leseren inngående kunnskap om hvordan økonomisk kriminalitet faktisk foregår, og hvilke teorier som kan forklare virksomheters og individers kriminelle adferd. Boken gir leseren inngående kunnskap om metoder for å forhindre og oppklare økonomisk kriminalitet. Alvorlig økonomisk kriminalitet er gjerne koblet til organisert kriminalitet, og boken omhandler derfor også kriminelle organisasjoner nasjonalt og globalt.

Petter Gottschalk er professor ved institutt for ledelse og organisasjon, Handelshøyskolen BI. Han har forsket på temaet i ti år, og han foreleser om kunnskapsledelse og organisert kriminalitet ved Politihøgskolen. Gottschalk har vært administrerende direktør i ABB Datakabel, Statens kantiner, Norsk Regnesentral og Norsk Informasjonsteknologi.

Til toppen

Flere bøker av Petter Gottschalk:

Du vil kanskje også like