Lederskap (Heftet)

person og funksjon

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 197
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215025704
Kategori: Organisasjon og ledelse
Omtale Lederskap
«En bok du som leder ikke bør unnvære. Kirkhaug viser igjen at han mestrer kunsten å skape viktige koplinger mellom akademia og næringslivets virkelighet.»
Stig Næsh, administrerende direktør i Lufttransport AS
Lederskap er en sentral funksjon i alle typer organisasjoner. Å være leder er meningsfylt, utviklende og utmattende på samme tid. Lederskap opptar mange, men er likevel et lite teoretisk utviklet og avgrenset fag.

I «Lederskap. Person og funksjon» presenterer Kirkhaug lederskap som et fag som kan og bør læres. Men dette er ingen oppskriftsbok, snarere en oversiktsbok som gjør det mulig å finne frem til hva godt lederskap er gjennom å ha kunnskaper om bredden og dybden i faget. Forfatteren styrer unna moteord, floskler og quickfix-tilnærminger og presenterer lederskap i all sin komplekse og paradoksale virkelighet.

Boken henvender seg til studenter på bachelor- og masternivå som tar kurs i organisasjon og ledelse. Den er også meget godt egnet for dagens og fremtidens ledere som trenger en konsis og grundig forståelse av fagfeltet. Boken passer derfor også godt for alle typer lederkurs.

«Kirkhaug evner med denne velskrevne boka og den illustrative formen, å gi et godt overblikk og et solid innblikk i fenomenet lederskap. [...] ...kan anbefales til alle som har seriøs interesse for ledelse og lederskap.»
Prof. Jan Ole Vanebo i Ukeavisen Ledelse, 8.mai 2015

«Denne boken gir deg riktig næring for å utvikle ditt lederskap.»
Max Jenssen, personalsjef i Harstad kommune

«Boka gir et meget godt innblikk i betingelsene for å utøve lederskap. Forfatteren gir i denne velskrevne og kunnskapsbaserte boka en solid plattform for ledere til å forstå og utvikle sitt lederskap.»
Rune Glomseth, førsteamanuensis på Politihøgskolen (anmeldt i Politiforum 6/7 2015)

Til toppen