Lene din ensomhet langsomt mot min (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 304
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203364280
Kategori: Romaner

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Lene din ensomhet langsomt mot min
Rakel har aldri forstått hvordan man får venner. De beste vennene hennes er bokstavene, tallene og fantasivennen David. Dessuten har hun et stort talent for misforståelser. Der andre ser fergekryss på fjorden, ser hun fergekyss.

Når hun flytter til Oslo for å studere, møter hun matematikkprofessoren Jakob. Han arbeider med en roman om Sofja Kovalevskaja, den første kvinnen som ble professor i matematikk. Hun hadde et nært forhold til veilederen sin, og Rakel og Jakob innleder også et hemmelig kjærlighetsforhold.

Men Rakel blir syk, og fra sengen fabulerer hun om Sofjas liv. Kan Sofja hjelpe henne med å forstå seg selv og forholdet til verden og kjærligheten?

Lene din ensomhet langsomt mot min er en usedvanlig vakker, sår og morsom roman om å finne mening og sammenhenger akkurat når man trenger det.

«Jeg ble både betatt og ikke så rent lite forelsket i Rakel. Klara Hveberg har skrevet en vakker kjærlighetssonate i d-moll, som gir sterke forhåpninger for hennes videre forfatterskap. Jeg føler meg rett og slett mindre ensom med denne boken på nattbordet.» (terningkast 5) Gabriel Moro, VG

Til toppen

En herlig historie om kjærlighetens mange aspekter og om søken etter skjønnhet i livet.
Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

Andre utgaver

Lene din ensomhet langsomt mot min
Bokmål Ebok 2019
Lene din ensomhet langsomt mot min
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Lene din ensomhet langsomt mot min
Bokmål Heftet 2020
Anmeldelser Lene din ensomhet langsomt mot min

«En herlig historie om kjærlighetens mange aspekter og om søken etter skjønnhet i livet.» Vigdis Moe Skarsten, Adresseavisen 

«Klara Hveberg har med «Lene din ensomhet langsomt mot min» skrive fram ein svært vellykka kjærleiksroman. Ei forteljing som ligg i det gjennomført mollstemte. Men der du også har denne raffinerte understaumen av ikkje-påtvungen humor liggande under heile tida. Verket er til alt overmål spekka av velplasserte referansar til musikk, litteratur, matematikk og filosofi.»

Øystein Hauge, Romsdals Budstikke

«Jeg ble både betatt og ikke så rent lite forelsket i Rakel. Klara Hveberg har skrevet en vakker kjærlighetssonate i d-moll, som gir sterke forhåpninger for hennes videre forfatterskap. Jeg føler meg rett og slett mindre ensom med denne boken på nattbordet.»

Gabrel Michael Vosgraff Moro, VG

«Denne knallsterke debutromanen gjør matte til musikk og livet til lyrikk. Bravo!»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Til toppen