Lenins kyss (Innbundet)

Forfatter:

Tom Lotherington (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 491
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Shou huo
Oversatt av: Lotherington, Tom
ISBN/EAN: 9788281690882
Kategori: Romaner
Omtale Lenins kyss
​«Skulle du ha sett på maken: Det var midt i hetebølgen, folk hadde det ikke gosselig, og så begynte det å snø! Været var virkelig sykt, det hadde gått fra vettet ...»

Slik innledes Yan Liankes storslagne romanverk Lenins kyss. En liten landsby i Henan-fjellene utmerker seg ved å være tilholdssted for distriktets funksjons- og bevegelseshemmede. Her tilbringer de blinde, enøyde, halte, døve, stumme og lamme fredfylte dager i landets og historiens utkant. Men etter en periode med uår må de gjøre noe for å tjene penger. Vel vitende om at Maos utstilte lik i Beijing tiltrekker seg mengder av turister og tilsvarende inntekter, bestemmer distriktslederen for å gjøre noe lignende: Han vil kjøpe liket av Lenin fra russerne og stille det ut i et praktmausoleum som utvilsomt vil lokke skarer av tilreisende. Men kjøpet må finansieres, og dermed legges en vanvittig plan: Landsbyboerne setter sammen en trupp av krøplinger, og med denne egenkomponerte varietéforestilling legger de ut på turné. Slik innlemmes den isolerte landsbyen i det ny-kapitalistiske Kina.

Denne oppsiktsvekkende og virtuose romanen er det foreløpige hovedverket til Yan Lianke, der han skildrer de dyptgripende og ofte absurde forvandlingene som har ført Kina fra Maos revolusjon til dagens samfunn.

«Nok en kraftfull roman fra Yan Lianke, full av humor, varme, ramsalt kritikk og satire. Man leser denne boken uten å ville legge den fra seg og sørger på siste side [...] Det er herlig galskap og vakker diktning, raffinert og avslørende om et kynisk storsamfunn [...] Yan Liankes språklige rikdom og fantasi er en fryd å lese.» VG (terningkast seks)

«Burlesk, nådeløs og velskrevet fabel om det kommunistiske Kinas vei inn i kapitalismen.» Adresseavisen

Til toppen

Andre utgaver

Lenins kyss
Bokmål Heftet 2012
Lenins kyss
Bokmål Ebok 2011

Flere bøker av Lianke Yan: