Lesebok for levende (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 310
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Lesebok for levende
ISBN/EAN: 9788202210663
Kategori: Ungdomsbøker
Omtale Lesebok for levende
Kanskje Årets viktigste bok for alle unge som vil "tenke sjæl og mene" i 2002, og et uvurderlig utgangspunkt for samtale og diskusjon rundt Verdenserklæringen om menneskerettighetene. En bok til å bli riktig klok av.

Hver dag, enten vi leser avisen eller historieboka, blir vi konfrontert med fakta som ryster og beveger oss. Fakta som får oss til å stille spørsmål det ikke finnes opplagte svar på. Hvorfor skjer det som skjer? Hvordan kan enkelte mennesker begå de forferdeligste handlinger? Og hvor henter de motet fra, de som setter sitt eget liv på spill for å redde andre? Slike spørsmål har drevet dikterne til skrivebordet, og de har drevet fotografer, forskere og journalister ut i verden for å forsøke å finne ut og forstå.

I denne boka finner du resultatet av slike menneskers arbeid. Den handler om krig og fred. Om fattigdom og rikdom. Om avmakt, håp og menneskerettigheter. Den handler om lykke og angst. Om kjærlighet og fiendeskap. Om livet og selvfølgelig også om døden. Den handler om verden og Norge før og nå.

Anmeldelser

Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad
Les hele anmeldelsen her

Til toppen

Flere bøker av Lillian Hjorth og Vigdis Hjorth: