Leve Lillomarka (Innbundet)

Lillomarkas venner gjennom 50 år

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 208
Forlag: Lillomarkas venner
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230342589
Kategori: Natur
Omtale Leve Lillomarka
Leve Lillomarka er en hyllest til Lillomarka, skogen mellom Maridalen, Groruddalen og Nittedal. Dette er Oslomarkas mest brukte skogsområde.
Lillomarka er et variert naturområde fullt av kulturminner. Her er spor etter jegere, nybyggere, steinhoggere og motstandsfolk. Lillomarka byr på skiløyper og foreningshytter, blomsterenger og gammelskog i trolske lier. Dette blir skildret av forfattere som kjenner Lillomarka til bunns, etter et livs arbeid og vandring i skogen.
Boka er utgitt av Lillomarkas Venner i forbindelse med foreningens 50 års jubileum. Gjennom et halvt århundre har foreningen bidratt til å bevare Lillomarka som et intakt skogsområde, i et av Norges tettest befolkete områder.
Leve Lillomarka skildrer også striden for å bevare både gammelskogen og den viktige nærskogen, rett utenfor stuedøra til flere hundre tusen mennesker. Resultatet er at Lillomarka i dag har fire naturreservater, og store utbyggingsplaner er slått tilbake. Vernearbeidet har skjedd i samarbeid med lokale vel og foreninger, så boka skildrer en del av vår nære lokalhistorie.
Leve Lillomarka er en veiviser for alle som bruker Lillomarka, og en medrivende skildring av hva lokalt engasjement kan utrette. Boka er rikt illustrert.

Til toppen