Like rettigheter - ulike liv av Anne Hellum og Julia Köhler-Olsen (Ebok)
Ebok

Like rettigheter - ulike liv (Ebok)

rettslig kompleksitet i kvinne-, barne- og innvandrerperspektiv

Forfatter:

og

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Last ned utdrag    

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 459
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.31 MB
Filformat: PDF
Forlag: Gyldendal juridisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205459298
Kategori: Jus
Omtale Like rettigheter - ulike liv
Boken tar for seg kvinne- og barnerettslige utfordringer i kjølvannet av økt innvandring, og kulturelt og religiøst mangfold.

Hvordan inngår og bør kulturelle forhold inngå i fortolkningen av hensynet til barnets beste og barnets rett til selvbestemmelse? Hvorvidt tas det hensyn til sårbarheten til au pairer fra fattige land i sør i fortolkningen av det arbeids- og strafferettslige vernet mot utnytting og overgrep?
Forfatterne tar utgangspunkt i den faktiske og rettslige situasjonen til kvinner og barn som har kommet til Norge som innvandrere eller flyktninger, eller som tilhører ulike etniske minoritetsgrupper. Praksis på rettsområder som barne- og barnevernsrett, diskriminerings- og likestillingsrett, familie- og ekteskapsrett, arbeidsrett og rettshjelpsrett analyseres i lys av grunnleggende menneskerettighetsstandarder. Forfatterne setter fokus på de komplekse avveiningene hensynet til barnets beste, retten til medbestemmelse og selvbestemmelse og retten til likestilling og ikke-diskriminering gir opphav til, i et samfunn preget av økt sosial ulikhet og økt kulturelt mangfold.
Anne Hellum og Julia Köhler-Olsen har vært redaktører for boken og har i tillegg bidratt med egne kapitler. Øvrige forfattere er Mali Gulbrandsen Asmyhr, Helga Aune, Sanne Hofman, Marianne Helene Willett Jansen, Lene Løvdal, Tina Storsletten Nordstrøm, Kirsten Sandberg, Kristin Skjørten, Vibeke Blaker Strand, Farhat Taj, Tone Linn Wærstad.

Til toppen

Andre utgaver

Like rettigheter - ulike liv
Bokmål Innbundet 2014

Flere bøker av Anne Hellum og Julia Köhler-Olsen: