Liljekonvallpiken (Ebok)

roman

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.73 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249515875
Kategori: Romaner og Romaner
Omtale Liljekonvallpiken
Merete ser ut til å ha skaffet seg et nytt liv. Hun er nyskilt og middelaldrende, med alminnelig utseende og en stilling som offentlig forsvarer. Hun treffer ingen av de gamle vennene lenger; ikke engang de to voksne barna sine har hun mer enn høyst nødvendig omgang med. I stedet tilbringer hun fritiden sammen med det umake kjæresteparet i leiligheten under, Karianne og Mikke, hun en smellvakker, trettiårig ukebladjournalist, han i begynnelsen av tjueårene, kroppsfiksert og arbeidsledig. Snart kommer Mikkes eldre bror Sigurd på besøk fra London, og også han inntar Meretes liv med selvfølgelighet.

Jonas er en av dem Merete har sluttet å se. Men han ser henne, som gjennom et enveisspeil. I femten år har han vært vennen hennes, og nå observerer han Meretes famlende, klossete forsøk på å etablere nye relasjoner, hennes vidtfavnende usikkerhet og det som i hans øyne er et ubegrunnet og urealistisk ønske om å starte på nytt.

"Liljekonvallpiken" er en forunderlig og urovekkende roman skrevet av en forfatter med et skarpt blikk for det eksistensielle og fundamentale i det fullstendig ordinære.

NOMINERT TIL BRAGEPRISEN 2015

Til toppen

Andre utgaver

Liljekonvallpiken
Bokmål Innbundet 2015

Flere bøker av Anne Oterholm:

Anmeldelser Liljekonvallpiken

«et både originalt og stilig fortellergrep ... ei bok så rikt sammensatt og så finurlig formet at den er en ren nytelse å lese ... en både lystig og lystpreget opplevelse»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«[Romanen] har et driv og et ubehag over seg som ligner lite annet»
Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen

«det er dette blikket, synsvinkelen eller fortellerstemmen, som utgjør det nevnte¬ ubehaget i Anne Oterholms nye roman. Blikket får teksten til ¬tider til å dirre av fascinasjon og forakt på samme tid ... en forfatter som har et skarpt blikk for alminnelighetens og middelmådighetens kompleksitet»
Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land

«kvaliteten ligg nettopp i at ho tvingar lesaren ut på djupt vatn intellektuelt. Då får det ikkje vere så nøye at det stort sett gjer vondt å tenkje, som filosofen Arne Næss har formulert det»
Merete Røsvik Granlund, Dag og tid

«hun stiller i en helt spesiell klasse. Hun frir ikke til sine lesere, hun stryker dem ikke etter hårene, men serverer fortellinger som har stor originalitet og kvalitet»
Turid Larsen, Dagsavisen

Til toppen