Limonov av Emmanuel Carrère (Ebok)
Ebok

Limonov (Ebok)

Forfatter:

Kjell Olaf Jensen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.08 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
Originaltittel: Limonov
Oversatt av: Jensen, Kjell Olaf
ISBN/EAN: 9788249513772
Kategori: Romaner
Omtale Limonov
Dette er en roman som ligner en biografi, om den russiske forfatteren, provokatøren, bøllen, nasjonalisten, fascisten Eduard Limonov. Limonov var forbryterspire i Ukraina, poet og idol i Moskvas undergrunnsmiljø i Brezjnev-tiden, uteligger i New York før han ble hovmester hos en milliardær på Manhattan. I Paris var han en trendy og skandaløs forfatter, på Balkan var han soldat og alliert med krigsforbryteren Karadzic og militslederen Arkan. På begynnelsen av 90-tallet drar han tilbake til Russland, til kaoset etter kommunismens fall, der han blir den eldre karismatiske lederen for unge desperadoer i Det nasjonalbolsjevikiske parti. Limonov er den evige opposisjonelle mot Brezjnev, Gorbatsjov, Jeltsin, Putin. Han ser seg selv som en helt.


I Limonov gir den prisbelønte franske forfatteren Emmanuel Carrère et levende og fascinerende portrett av en bemerkelsesverdig person og et samfunn som rommer alle motsetninger og kan utvikle seg i uforutsigbare retninger. Det er intenst, bevegende, opplysende, skremmende og hylende morsom lesning.

Til toppen

Anmeldelser av Limonov
"​Et litterært mesterverk og en stil som både er  rett på og fra kanten. En stor fortelling som viser at risiko lønner seg, selv i litteraturen."
Le Figaro Littéraire

"Limonov, det er et portrett av en stor og sammensatt moderne eventyrer à la Alexandre Dumas, som bare kunne være født i et så undertrykkende, absurd og voldelig samfunn som Russland."
VOGUE

"Emmanuel Carrère har begått et brak av en roman om det russiske enfant terrible Eduard Limonov."
Weekendavisen

"et portrett av en spenningsfylt figur. Men boken rommer også en personlig farget leksjon i nyere russisk historie, krydret med syrlige betraktninger om politisk fraternisering og opposisjon blant kjente intellektuelle franskmenn. Sannelig får Carrère også flettet inn sin egen livshistorie, alltid formulert med snerten selvironi. Limonov er utvilsomt en fascinerende litterær miks og en drivende god fortelling"
Ingunn Økland, Aftenposten

"ei engasjerande historie om eit eventyrleg og skrekkeleg Europa ... Carrères ikkje-fiktive prosjekt ber preg av ei tru på at det er mogleg å skjøne eit anna liv gjennom sitt eige ... Limonov sjølv karakteriserte overfor Carrére livet sitt som eit drittliv. Men gjennom dette eventyrlege drittlivet, særleg i skildringane av rebellens opphald i Moskva på slutten av 1980-talet, og i den serbiske republikken Krajina på byrjinga av 1990-talet og til slutt i straffeanstaltane Lefortovo og Saratovo, skaper Emmanuel Carrére ei usedvanleg engasjerande historie om eit vilt Europa i kjølvatnet av Sovjetunionens fall"
Margunn Vikingstad, Morgenbladet

Til toppen