Lincoln i bardo (Innbundet)

Forfatter:

Preben Jordal (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 383
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Lincoln in the Bardo
Oversatt av: Jordal, Preben
ISBN/EAN: 9788205502079
Kategori: Romaner
Omtale Lincoln i bardo
Vinner av Bookerprisen 2017. Et fantasifullt mesterverk.
I 1862, mens den amerikanske borgerkrigen raser for fullt, blir president Abraham Lincolns elleve år gamle sønn Willie alvorlig syk. Han dør etter bare noen få dager, og den lille kisten blir lagt i en marmorkrypt. Knust av sorg oppsøker Lincoln sønnens grav om nettene. Der blir han sittende og holde rundt den livløse kroppen.
Det presidenten ikke vet, er at den lille gutten hans befinner seg i bardo, en terskeltilstand mellom liv og død, hvor man havner dersom man har noe uoppgjort i jordelivet. Omgitt av en rekke andre sjeler - noen helt nyankomne, som han selv, og noen som har strevd med å komme seg over til den andre siden i mange, mange år - forsøker Willie Lincoln å få kontakt med faren for å få ham til å forstå noe viktig.
I en roman komponert som en symfoni av stemmer skaper George Saunders en gripende, vill, festlig og makaber fortelling om et dødsfall som også i virkeligheten rammet USAs president da det så som mørkest ut for landet. Ved hjelp av en imponerende mengde kilder - fiktive og reelle - utforsker Saunders en manns dype sorg, forholdet mellom godt og ondt, liv og død, og alt det imellom som vi ikke kan vite noe om.

Til toppen

Andre utgaver

Lincoln in the Bardo
Engelsk Heftet 2017
Lincoln in the Bardo
Engelsk Heftet 2018
Lincoln i bardo
Bokmål Ebok 2018

Flere bøker av George Saunders:

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: