Livet her er vidunderlig (Innbundet)

Paula M. Beckers liv

Forfatter:

Agnete Øye (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 151
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Être ici est une splendeur
Oversatt av: Øye, Agnete
ISBN/EAN: 9788256020270
Kategori: Kunst og kultur

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Livet her er vidunderlig
Historisk roman om kunstneren Paula M. Becker!

- «en vakker litterær biografi med ukonvensjonell oppbygning» - Silje Bekeng, Klassekampen.
- «Nøkternt, men dypt fascinerende portrett av kunstneren som kanskje var den første som malte virkelig nakne kvinner.» - Ole Jacob Hoel, Adresseavisen.

«Hun var her. I verden og i huset sitt.» Slik åpner Marie Darriussecqs roman om Paula Modersohn- Becker, «Livet her er vidunderlig». Paula Becker - født i Dresden i 1876 - sies å være den første
kvinnen som malte et selvportrett naken. Dette gjorde hun allerede i 1906, og hun var i tillegg gravid. Modersohn-Becker ble ofte kalt en ekspresjonist, fordi maleriene hennes var særdeles
utenom det vanlige. Kvinnene hun malte var grove, realistiske og fargerike, ispedd en viss mystikk. Maleriene viser ofte kvinner, og kvinner med barn, i melankolske og triste omgivelser. Hun var noe så sjeldent som en kvinnelig kunstner som malte kvinner - slettes ikke vanlig kost tidlig på 1900-tallet, og noe som vitner om en kunstner i tydelig opposisjon til patriarkatet som dominerte datidens kulturliv.

«Livet her er vidunderlig: Paula M. Beckers liv», er både en fortelling om en kvinnelig kunstners altfor korte liv, og en fortelling om utfordringene ved være en kvinne i kunsten. Boken er oversatt fra fransk av Agnete Øye.

Marie Darrieussecq (f. 1969) er prisbelønt forfatter og psykoanalytiker fra Frankrike. Hun vakte stor oppmerksomhet med debutromanen «Suggesjoner» da den kom ut i Frankrike i 1996. Romanen ble en internasjonal bestselger, og har blitt oversatt til over 40 språk. I The New Yorker ble hun hyllet som Frankrikes beste unge forfatter.

Til toppen

Flere bøker av Marie Darrieussecq: