Livet i livet (Innbundet)

filosofiske betraktninger og annet skrømt

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 227
Forlag: Z-forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293187479
Kategori: Filosofi
Omtale Livet i livet
Bjørn Olav Roaldseth tilbrakte sine første 18 år på Frelsesarmeens barnehjem i Ålesund. Av forskjellige grunner utviklet han seg seint, hadde store språkproblemer og ble en skoletaper gjennom hele barneskolen. Men da han kom i 8. klasse (Framhaldskolen) løsnet det for Bjørn Olav på ulike måter. Han fortsatte fremgangen, med realskole og gymnas, studerte teologi og ble lærer og prest. Han tok doktorgrad i filosofi og er i dag førsteamanuensis med ansvaret for examen philosohicum ved Samfunnsvitenskapelig fakultet, Universitetet i Stavanger.
Denne boka handler om denne eiendommelige livshistorien, med tilbakeblikk og hilsener fra kolleger og venner, og Bjørn Olav har selv gitt oss et interessant streif gjennom livet sitt så langt, og en innføring i hans filosofiske mantra: Livet i Livet, som også er tittelen på hans doktorgrad.

Forfatter/red. er Harald Grytten, f. 1938, utdannet filolog med norsk som hovedfag fra Universitetet i Bergen.
10 år i gymnaset, 20 år som bestyrer av Aalesunds Museum, resten av livet fri skribent, taler og ålesunder. Har skrevet og fått utgitt ca 80 bøker særlig om særtrekk ved Ålesund og ålesundere og spesielle sider ved Sunnmøre og sunnmøringer. Står gjerne på krakk når han taler. Gammel venn av Bjørn Olav.

Til toppen