Livet med Dolly Wilde (Heftet)

roman

Forfatter:

Elisabeth Bjørnson (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 367
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: How to build a girl
Oversatt av: Bjørnson, Elisabeth
ISBN/EAN: 9788205491250
Kategori: Romaner
Omtale Livet med Dolly Wilde
Hva gjør du når du som tenåring innser at det foreldrene dine lærte deg, ikke var godt nok?

Det er 1990. Johanna Morrigan har dummet seg ut så mye på lokal-tv at hun gjenoppfinner seg selv som Dolly Wilde - en rappkjeftet, øltørst goth-heltinne og sexeventyrer. Hun skal redde den fattige familien sin ved å bli forfatter og poet, som Brontë-søstrene eller Jim Morrison, men uten de derre dø-ung-greiene.
Et drøyt år senere røyker hun, skriver for en musikkavis og har alle former for sex med alle mulige menn. Men hva skjer når Johanna innser at hun har konstruert Dolly med en fatal feil? Er en kasse med LP-plater, en vegg full av plakater og en hyllemeter pocketbøker nok til å forme et menneske når det virkelig kommer til stykket?
Livet med Dolly Wilde er en varm og morsom roman om å bli voksen - om hvor fantastisk spennende det er når du oppdager hvem du egentlig er i ferd med å bli.
Caitlin Moran (f. 1975) er en av Storbritannias mest populære journalister og tv-personligheter. Hennes forrige bok Kunsten å være kvinne er blitt en kultbok og en bestselger i mange land.
«Det er lett å la seg underholde av denne røffe fortellingen, særlig om man har interesse for gammel indiemusikk og grønsjens barndom i Storbritannia ... Svart humor og høyt tempo om å bli voksen i røffe kår.» May Grethe Lerum, VG
«Veldig morsomt fra forfatteren bak Kunsten å være kvinne.» Kamille

Til toppen

Andre utgaver

Livet med Dolly Wilde
Bokmål Innbundet 2014

Flere bøker av Caitlin Moran: