Ludwig van Beethoven (Heftet)

Serie: Damms biografiserie 

Forfatter:

Jan Tore Egge (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 82
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Beethoven
Oversatt av: Egge, Jan Tore
Serie:
ISBN/EAN: 9788249601646
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Ludwig van Beethoven
Ludwig van Beethoven - som mange regner som verdens største komponist - måtte kjempe mot nesten uoverkommelig motstand for å nå sine målLudwig van Beethoven - som mange regner som verdens største komponist - måtte kjempe mot nesten uoverkommelig motstand for å nå sine mål: arrene fra barndommen med en brutal og fordrukken far, hørselen som gradvis forsvant og dårlig helse. Midt oppe i dette, komponerte han noen av sine største verker, som Eroica-symfonien og Missa solemnis.


Denne boken forteller om hans liv og virke, fra han ble født i Bonn i 1770, tidlige år som hoffmusiker, til han døde i Wien i 1827. Den skildrer studietiden hos Haydn og hvordan musikken hans ble påvirket av den franske revolusjon og Napoleons fremmarsj. Hans økonomisk mest vellykkede periode kom etter Wienerkongressen i 1815, til tross for flere ulykkelige kjærlighetsforhold og stadige bekymringer for nevøen Karl.


Damms biografiserie tar for seg biografiene til personer som har spilt en fremtredende rolle i vår historie - fra komponister til oppdagere, fra vitenskapsmenn til filosofer, fra politikere til monarker, i hele verden. Korte og lettleste, illustrerte, med kronologi og litteraturliste. Disse bøkene vil være nyttige for skoleelever, studenter og den interesserte leseren.

Til toppen

Bøker i serien