Lutefisk (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 120
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202361006
Kategori: Mat og drikke
Omtale Lutefisk

Å spise lutefisk er en gammel tradisjon som i våre dager er kommet til ny heder. Denne boken er beregnet på lutefiskelskere som vil vite mest mulig om dette fenomen, og som kaller oss til festlig lag på restauranter og i hjemmene noen hektiske høstmåneder hvert år. Dette er også boken for dem som vil prøve denne tradisjonen for første gang.

Vi følger råvaren, fra torsken blir fanget ute på havet, via tørking på hjell i det gunstige nordnorske klima, til tørrfisken ender opp i små og store lutebaljer over det hele landet - for så å gjenoppstå som herlige måltider med eller uten allskens tilbehør.

Her er ikke spart på oppskriftene. Gode råd og mange forslag til tilberedninbg har forfatteren gått fra hans mange venner blant restaurantfolk og kokker fra mange kanter av landet. Forfatteren sier det selv slik:

"Jeg har påny fått erfare at matfolk er genereøse mennesker, som gjerne deler med andre av sin viten og sine erfaringer. Aller mest generøse er lutefiskelskere. Det må være noe i lutefisken som fremelsker det gode i oss."

Boken vant Gourmand World Cookbook Awards 2007 - "Beste fiske- og sjømatkokebok i verden."

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: