Lyden av asfalt (Heftet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 312
Forlag: Tigerforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788283380101
Kategori: Romaner
Omtale Lyden av asfalt
Lyden av asfalt er en tankevekkende generasjonsroman fra Oslo øst, som beskriver det glade 80- og 90-tallet. Midt i Groruddalen møter vi en utforskende guttegjeng med store forhåpninger for framtida. Med Jokke og Valentinerne som musikalsk bakteppe, dras vi inn i et litterært landskap fylt med samtidsreferanser og skildringer av et miljø og en hel generasjons idealer. Hva skjer med oss i brytningstida til å bli voksne, når de drømmene vi har viser seg å være uoppnåelige?

Sagt om Lyden av asfalt:

Orker vi flere oppvekstromaner? Ja, jeg gjør! Debutromanen til Yngve Kveine er en tekst med trøkk fra Oslo øst på åtti- og nittitallet, hele tiden med lyden av Jokke & Valentinerne som musikalsk bakteppe. Morsom. Rå. Rørende.
Ingvar Ambjørnsen

En sjarmerende, gjenkjennelig og vemodig roman for alle oss som har vokst opp i Groruddalen - og alle som lurer på hvordan det var.
Tom Egeland

Det virker nesten magisk det forfatteren gjør her, ordene er blitt til bilder og vi tror at slik har det vært [...] Slik ungdommene i boka er outsidere, er også boka som oppvekstroman en outsider - en 6-er.
Harald Nilsen, Lillehammer Byavis

Dette er Lars Saabye Christensen på steroider, det er fortalt av en forfatter som behersker fortellerhåndgrepene og bruker dem nærmes artistisk.
Agderposten

Debutanten Yngve Kveine har skrevet en god og tankevekkende og fremfor alt realistisk oppvekstroman fra Oslo på 80- og 90-tallet.
Trønder-Avisa

Romanen forblir jordnær og drives i stor grad av et raskt, pulserende språk. Mobbing, vold og apati skildres på en sannferdig måte og humoren gir ofte assosiasjoner til Ingvar Ambjørnsens Hvite Niggere, men også til Beatles av Lars Saabye Christensen.
Universitas

Til toppen

Andre utgaver

Lyden av asfalt
Bokmål Ebok 2014