Lydighetsprøven (Innbundet)

en tenkt fortelling om et barn

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 138
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205499706
Kategori: Barnebøker
Alder: 9 - 12
Omtale Lydighetsprøven
Alvis er borte

Du vet Alvis. Han de kaller Alvis Piss. Han de sier det lukter av. Han som er 12 år og alltid leker med de små ungene.Han som er så lett å lure til å gjøre dumme ting. Han som alltid snakker om de som er døde.Du vet han?Han er borte nå.
En skjærende vond historie kompromissløst fortalt gjennom hovedpersonen selv; Alvis som har et begrenset språk og som ser verden på sin egen måte. En roman for ungdom og voksne om et barn som ikke blir sett og som ikke får en plass.
Fra forfatterens forord:
... Hva som har skjedd før boka begynner og hvordan det går etter at den er slutt, vet jeg ikke. Men jeg vet én ting: Uansett hva barn blir utsatt for, er det aldri barnas feil. Det er de voksne som gjør noe galt.Husk på det. Og husk at dette ikke er en historie fra virkeligheten.
Bergens Tidende, Guri Fjeldberg
Lydighetsprøven ble nominert til Bokslukerprisen 2017 og Kulturdepartementets litteraturpris for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2017. Den er også nominert til Uprisen 2017.
«Lydighetsprøven» er det motsatte av underholdningslitteratur, det motsatte av tidtrøyte. Det er viktig at slike bøker finnes. Også for barn.NRK, Anne Cathrine Straume
Dette kan være årets beste barnebok.Aftenposten, Morten Olsen Haugen
En brutal og gripende fortelling, med teknisk saltomortale, fortalt av barnemunn.Stavanger Aftenblad, Jan Askelund
"Lydighetsprøven er lett å lese, lett å forstå og passer for ungdommer som ikke er så glad i krim, men mer det realistiske. Jeg tror alle som leser denne boka vil få empati for Alvis, gutten som ble kaldt ubrukelig og barnslig."Uprisen.no Laila Løvheim Hakkam, Grim skole

Til toppen

Andre utgaver

Lydighetsprøven
Bokmål Ebok 2017
Lydighetsprøven
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Bjørn Ingvaldsen: