Lystreise (Heftet)

roman

Serie: Oktober pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 1997
Antall sider: 188
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788270947850
Kategori: Romaner
Omtale Lystreise
For å våge dette må jeg gjøre noe overspent. Slik åpner Tove Nilsens nye roman og i "Lystreise" møter vi for første gang på lenge en kvinnelig forteller hos denne forfatteren. Reisen foregår i boken på mange plan, og det er mye underveis som krever mot. Handlingen strekker seg over litt mer enn ni måneder, mens fortelleren rent geografisk beveger seg fra et søsterhjem i Oslo, via Gornsdorf i Tyskland, Kjerringøy i Nord-Norge, Amsterdam og Paris, og et sykehus i Oslo. Underveis arbeider hun med en roman om Hendrickje Stoffels, kvinnen som sto modell for maleren Rembrandts bilde av Bathseba og også fødte hans barn.

Kvinnelig skaperkraft er et sentralt tema for "Lystreise", og får i denne svært velskrevne boken sitt eget, mangefasetterte bilde.

"At en forfatter går svanger med så vel en roman som barn, er vel ikke aldeles nytt i litteraturen, men denne leser har aldri sett en mer vellykket sammensmeltning av temaene. Skildringen av forløsningen er sannsynligvis noe av det mest gripende som er skrevet om fødselstraumer."
AFTENPOSTEN

Til toppen

Andre utgaver

Lystreise
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Tove Nilsen:

Bøker i serien