MaddAddam av Margaret Atwood (Ebok)
Ebok

MaddAddam (Ebok)

Forfatter:

Inger Gjelsvik (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 3.34 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Oversatt av: Gjelsvik, Inger
ISBN/EAN: 9788203370861
Kategori: Fantasy og Science Fiction
Omtale MaddAddam
Med "MaddAddam" avslutter Margaret Atwood sin fremtidsvisjon som begynte med "Oryx og Crake" og fortsatte med "Flommens år". Det er uhyggelig, skremmende, gripende - og fullt av svart humor.

Handlingen foregår i en verden der de fleste menneskene er utryddet, der multinasjonale selskaper har tilrevet seg all makt, bioteknologiske nyvinninger har kommet ut av kontroll, og dyrearter har mutert og fått menneskelige egenskaper.

Det har gått flere måneder siden den store katastrofen herjet. Kvinnene Toby og Ren hjelper Amanda når hun blir angrepet av de onde og morderiske painballerne og vender deretter tilbake til leiren. Til deres forskrekkelse følger crakerne dem, disse fredelige, blåhudede vesenene som er skapt av den briljante, nå avdøde Crake. I leiren gjør de så godt de kan for å ivareta sine daglige sysler, skaffe mat og beskytte seg mot de genmanipulerte grisongene og painballerne. Og en dag må de dra ut for å ta den avgjørende kampen.

Atwoods dystopi gir ikke leseren en følelse av desperasjon over menneskehetens feilsteg, men heller ærefrykt over vissheten om menneskets store potensial til å utvikle seg.

Til toppen

Andre utgaver

MaddAddam
Engelsk Heftet 2015
Anmeldelser MaddAddam

«Fabelaktig fremtidsvisjon fra Margaret Atwood. Margaret Atwood er kjent som forfatter og miljøaktivist. Når hun kombinerer de to interessene, blir det litteratur som spraker.
(…) Inger Gjelsvik har gjort en usedvanlig god jobb med å gjenskape Atwoods stemme til norsk. (…) Jeg liker fabelen. Jeg har sans for Atwoods ironi og ordlek. Kritikken rammer, den fremstår ikke som surmaget, snarere som satirisk og perspektivrik. Jeg gleder meg dessuten over betraktningene om vår fascinasjon for fortellinger og mytenes betydning for vår egen selvforståelse som mennesker.»​
Anne Cathrine Straume, NRK

Til toppen