Målrettet samtale (Heftet)

Hvordan strukturere og lede gode, matematiske diskusjoner

Forfatter:

og

Katrine Berggren Birkeland (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
Originaltittel: Intentional talk
Oversatt av: Berggren Birkeland, Katrine
ISBN/EAN: 9788202623678
Kategori: Pedagogikk
Fag: Matematikk
Nivå: Akademisk
Omtale Målrettet samtale

Målrettet samtale gir læreren et rammeverk for å planlegge, strukturere og gjennomføre meningsfulle matematiske samtaler som beriker og utvider elevenes læring. Ifølge forfatterne, Kazemi og Hintz, er det avgjørende å først sette et klart mål for samtalen, for deretter å forstå hvordan man skal strukturere og legge opp samtalen for å nå dette målet.

Gjennom detaljerte klasseromsfortellinger fra både barnetrinnet og mellomtrinnet, viser forfatterne hvordan lærere tenker når de leder samtalene, og hvordan lærerne tar viktige pedagogiske og matematiske avgjørelser underveis. I tillegg ser forfatterne på elevenes roller som både tilhørere og deltakere, og forfatterne tilbyr en rekke strategier for å forbedre elevenes deltakelse og læring.

Vedleggene i denne boken inneholder en samling med planleggingsmaler som hjelper læreren med å bruke de riktige strukturene som trengs for å gjennomføre diskusjoner i egne klasserom. Målrettet samtale gir en perfekt balanse mellom elevengasjement og idéforståelse i en matematisk samtale.

Til toppen