Mamma er en countrysang (Heftet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 187
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203353598
Kategori: Romaner
Omtale Mamma er en countrysang
Gry vokser opp på en gård på Jæren, og får barn med Terje bare 16 år gammel. De flytter til Stavanger på 80-tallet, der pengene yngler og utelivet florerer. Sønnen Stig vokser opp som enebarn, Terje er nordsjødykker, og Gry er ansatt som servitør på Grillen, men hennes høyeste ønske er å synge inn en reklamejingel på nærradioen.

Til toppen

 som om countrysjangeren og skillingsvisen ble født på nytt av denne oppsiktsvekkende, solide forfatterdebutanten. (...)

May Grethe Lerum, VG

Andre utgaver

Mamma er en countrysang
Bokmål Ebok 2012
Anmeldelser av Mamma er en countrysang

"... dette er en helt uvanlig debutroman. Forfatterhåndverket er ypperlig, historien er medrivende på sin stille, blå måte. Cathrine Evelid er årets hittil beste kandidat til Tarjei Vesaas debutantpris."
Vidar Kvalshaug, Aftenposten

"Hver klisjé er blankpolert og gripende, som om countrysjangeren og skillingsvisen ble født på nytt av denne oppsiktsvekkende, solide forfatterdebutanten. (...) Språket her er fullt av henvisninger til nettopp slike hjertesmerte-viser, men forblir både lavmælt og spektakulært, med nyskapte og besnærende metaforer og bilder."
May Grethe Lerum, VG (terningkast 6)

"Perspektivet er glitrende godt gjennomført. Fortelleren skaper originale språklige bilder. (...) Cathrine Evelid har skapt en rik roman, original i gjennomføringen, og absolutt verd å lese enten en liker country eller ei."
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen (terningkast 5)

"Fin blanding av ekte åttitallsk tidskoloritt og universell barndomsfrykt i en debutroman der helheten er like god som tittelen."
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

"Språket rasper og risper, den både dykker ned og river i sorgen og bobler av glede. (...) En bok som skinner som en perle, fra en av høstens debutanter."
Guri Hjulstad, Trønder-Avisa (5-er)

"Evelid er selv fra sørvestlandet og tegner personer og miljø med tydelig penn. Jeg blir heller ikke overrasket over at hun er billedkunstner. Det fascinerende, billedrike og originale språket røper det. Hun fester oss til teksten med små kunststykker av noen beskrivelser. (...) Hun har skrevet en drivende, rivende og tankevekkende førsteroman om et viktig tema."
Tone Mjåvatn, Vårt land

"Og det er i personen Stigs inntrykk, tolkninger og visjoner Cathrine Evelid virkelig boltrer seg og slår ut vingene."
Lasse Midttun, Morgenbladet

Til toppen