Mars er best av Lea Marie Løppenthin (Ebok)
Ebok

Mars er best (Ebok)

Forfatter:

Amalie Kasin Lerstang (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2017
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.74 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Fanfare
Språk: Bokmål
Originaltittel: Marts er bedst
Oversatt av: Lerstang, Amalie Kasin
ISBN/EAN: 9788293509097
Kategori: Noveller, lyrikk og drama
Omtale Mars er best
Diktsamlingen Marts er bedst ble først utgitt på det danske mikroforlaget OVBIDAT (Organiseret vold begået imod den almindelige tale) i 2016. Hver utgivelse var håndsydd, forsiden av gul kartong malt med akvarellfarger av forlaget og forfatteren selv. Da forfatter Amalie Kasin Lerstang leste diktsamlingen ble hun håpefull. Diktene var på samme tid åpnende, egenrådige, hjelpsomme og morsomme. Hun bestemte seg for å oversette diktsamlingen.

I forkant av at denne gjendiktningen slippes i Norge, blir 2. opplaget av Mars er best utgitt i Danmark (førsteopplaget har lenge vært utsolgt). Begge inneholder en nyskrevet tekst for anledningen, et slags etterord fra Løppenthin selv; en gjenskrivning av Marguerite Duras tekst «Huset» fra Det materielle liv. Både i Danmark og Norge har samlingen fått en ny fysisk form.

«Det er noe utrolig behagelig over Mars er best, som jeg opplever som en relevant, og, vel, sann bok. Kanskje fordi Lea Marie Løppenthin ikke bare skriver så utrolig fint, men også inderlig og kjærlig.»
Niklas Freisleben Lund | JyllandsPosten

«Det er ikke lettbeint poesi, selv om man kan forledes til å tro det av det freidige, uprangende språket, som på samme tid virker så beskjedent og enkelt og så lysende gjennomarbeidet, imponerende vakkert og klokt.»
Solveig Daugaard | Information

Lea Marie Løppenthin (f. 1987) debuterte til strålende kritikker med diktsamlingen Nervernes adresse på Forlaget Gladiator i Danmark 2014. For denne ble hun shortlistet til Danmarks største debutantpris og Bodil og Jørgen Munch-Christensens Debutantpris. I 2016 utga hun Marts er bedst - enten som hjemmesydde og akvarellmalte fysiske eksemplarer eller til gratis nedlastning digitalt - på forlaget OVBIDAT (Organiseret vold begået imod den almindelige tale). I november 2016 ble romanen Panser utgitt på Gladiator forlag, og i februar kom 2. opplaget av Marts er bedst.

Til toppen

Andre utgaver

Mars er best
Bokmål Innbundet 2017