Martin Luther King (Heftet)

Serie: Damms biografiserie 

Forfatter:

Jan Tore Egge (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 86
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Martin Luther King
Oversatt av: Egge, Jan Tore
Serie:
ISBN/EAN: 9788249601691
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Martin Luther King
I 1963 ledet Martin Luther King 250 000 tilhengere til Lincoln-monumentet i Washington, og begynte å fortelle den samlede folkemassen av alle raser og trossamfunn om sin visjon om fremtiden: «Jeg har en drøm...».
Året etter ble borgerrettsloven vedtatt, og deretter stemmerettsloven, men da aktivister tvilte på hvor virkningsfulle fredelige demonstrasjoner var og krevde mer militant handling, vendte han seg mot en bredere front og angrep Vietnamkrigen og forholdene blant fattigfolk generelt. Han fikk stadig mer motstand, mange kritiserte ham for å ha for mild taktikk, og i april 1968 ble han drept av James Earl Ray.


Denne korte biografien følger King fra han ble født i Atlanta, via hans prestegjerning i Alabama, hans engasjement i Montgomery Improvement Association og ledende rolle i borgerrettsbevegelsen, og frem til hans martyrdød.


Damms biografiserie tar for seg biografiene til personer som har spilt en fremtredende rolle i vår historie - fra komponister til oppdagere, fra vitenskapsmenn til filosofer, fra politikere til monarker, i hele verden. Korte og lettleste, illustrerte, med kronologi og litteraturliste. Disse bøkene vil være nyttige for skoleelever, studenter og den interesserte leseren.

Til toppen

Bøker i serien