Masseutfordring (Heftet)

ekonomisk politik mot utanförskap & antisocialt beteende

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 372
Forlag: Kuhzad Media
Språk: Bokmål / Nynorsk
Originaltittel: Massutmaning
ISBN/EAN: 9789198378726
Omtale Masseutfordring

De fleste svensker har stor velvilje og toleranse for innvandrere, og ønsker at innvandringen skulle ha lykkes bedre. Sveriges eksperiment med storstilt innvandring fra tredje verden til en velferdsstat har vært unikt i omfang, men har på mange måter mislyktes.

Sveriges samfunnsproblemer er i dag i økende grad konsentrert rundt den delen av befolkningen som har innvandrerbakgrunn. Utenlandsfødte står for om lag 17 prosent av befolkningen, og andregenerasjons innvandrere for ytterligere fem prosent. Til tross for dette utgjør utenlandskfødte 53 prosent av dem med lange fengselsstraffer, 54 prosent av de arbeidsledige, og mottar 60 prosent av utbetalt sosialstønad. 71 prosent av Sveriges barnefattigdom finnes blant husholdninger som har utenlandsk bakgrunn, mens 76 prosent av medlemmene i kriminelle gategjenger har innvandrerbakgrunn.

Å utvikle konkrete tiltak som gir alle innvandrerne som Sverige har tatt imot en plass i det svenske samfunnet er viktig. Dette krever igjen en oppriktig og kunnskapsdrevet analyse av hvordan Sverige havnet her, og fremfor alt hvordan man går videre. 

Til toppen

Breddfull av fakta
Eva Grinde, DN
Anmeldelser Masseutfordring

"Du har laget ditt eget lille Brochmannsutvalgsrapport for Sverige"

- Ingunn Solheim, NRK

"Den mest fullstendige sammenstillingen av informasjon fra mange ulike kilder som er gjort i Sverige»

- Assar Lindbeck, professor i samfunnsøkonomi

Til toppen