Mat og medisin (Innbundet)

Lærebok i generell og klinisk ernæring

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 544
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276349672
Kategori: Helse- og sosialfag
Fag: Medisin
Nivå: Akademisk
Omtale Mat og medisin
Mat og medisin er en lærebok i generell og klinisk ernæring. Den er skrevet for studenter innen ernæring, medisin, tannmedisin, sykepleie, fysioterapi og idrett. Boken er også velegnet til bruk for ferdig utdannede leger, tannleger, ernæringsfysiologer, sykepleiere, fysioterapeuter, helsesøstre og jordmødre, og andre som er interessert i temaet.

Boken gir oppdatert kunnskap om sammenhengen mellom kosthold, ernæring og helse og en forståelse for at maten har en viktig plass i moderne medisin.

God og sunn mat er avgjørende for menneskets vekst, utvikling og trivsel. Fra et helsemessig synspunkt inneholder det norske kostholdet for mye fett, særlig mettet fett og transfett, for mye salt, sukker og alkohol og for lite av matvarer som er rike på stivelse, kostfiber og antioksidanter, som grovt brød, frukt og grønnsaker. Disse svakhetene i kostholdet medvirker til utvikling av hjerte- og karsykdommer, kreft, overvekt, forstoppelse, galleveissykdom, benskjørhet, jernmangel, tannråte og diabetes type 2. Forekomsten av disse sykdommene kan reduseres betydelig dersom matvanene endres.

Til toppen

Flere bøker av Rune Blomhoff og Christian A. Drevon:

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: