Matematikkens kjerne (Heftet)

Forfatter:

og

Oliver Thiel (Illustratør) Marion Kristina Winsnes (Illustratør) Svein Reisang (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 360
Illustratør: Thiel, Oliver , Winsnes, Marion Kristina og Reisang, Svein
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245032826
Kategori: Matematikk
Omtale Matematikkens kjerne
Matematikk handler om å tenke og om å forstå den verden som omgir oss. Gjennom kropp og sanser og i samspill med omgivelsene og andre mennesker viser barna at de ønsker å oppdage strukturer og skape mening.

For å utvikle matematisk forståelse må barn gjøre egne erfaringer, undre seg og resonnere. Barnas interesse for matematikk trenger respons. Barnehagelærerne må ha kunnskap og engasjement i møtet med små matematikere som utforsker matematikkens kjerne. Kjernen utforskes både ute og inne, i lek, hverdag og tilrettelagte aktiviteter og er nær knyttet til kreativitet, glede og medvirkning.


Matematikkens kjerne er skrevet for studenter i barnehagelærerutdanningen og alle andre som driver med matematikk for barn.

Barnehagens nye rammeplan fra 2017 har endret fokus i arbeidet med matematikk. Det er mer vektlagt at barna skal erfare med kropp og sanser. Det fremheves tydelig i den nye utgaven av Matematikkens kjerne. Den nye utgaven er oppdatert med det siste fra fagdidaktisk forskning, det har blitt fjernet en del teori for å forklare gjenværende teori mer grundig, og det er satt inn flere eksempler som vil støtte forståelsen.

Til toppen

Andre utgaver

Matematikkens kjerne
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Anne Hj. Nakken og Oliver Thiel: