Maten er min medisin (Innbundet)

ayurveda i kjøkkenet

Forfatter:

Charlotte Gawell (Illustratør) Eirik Myhr (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 191
Illustratør: Gawell, Charlotte
Forlag: Exlibris media
Språk: Bokmål
Originaltittel: Maten är min medicin
Oversatt av: Myhr, Eirik
ISBN/EAN: 9788281736511
Kategori: Kosthold
Omtale Maten er min medisin
Maten er min medisin er en vegetarisk kokebok som baserer seg på den indiske helselæren og livsfilosofien ayurveda. Den velkjente ayurvedapraktiserende forfatteren Janesh Vaidya presenterer i 80 herlige og enestående oppskrifter klassikere så vel som nye retter.

India møter nordiske tradisjoner i supper, salater, paier, gratenger, curryretter, biffer, raw food, desserter, mellommåltider, frokoster, smoothier, drikker og krydderblandinger. Alle oppskriftene er omsorgsfullt satt sammen av naturlige ingredienser for å oppnå bedre balanse i kroppen. Råvarer, ingredienser og tilberedningsmåter er tilpasset nordiske forhold.

Innen ayurveda handler det framfor alt om å spise i henhold til kroppstypen sin for å oppnå balanse i kroppen og på lengre sikt også i livet. Mange oppskrifter er komplettert med råd om hva vi skal unngå eller bytte ut dersom vi har bestemte problemer og spiser mat som kroppen vår kanskje ikke har godt av. I bokens kapitler er det oppskrifter som er merket med kroppstypene "VATA", "PITTA" og "KAPHA". Skjemaer og tabeller hjelper oss til å finne fram til hvilken kroppstype vi har.

Dersom vi bare følger måltidsprogrammet til Janes Vaidya gjennom fem trinn, vil vi kjenne oss friskere og sterkere allerede etter tre uker!

Til toppen