Max, Mischa & Tetoffensiven (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 1082
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205473140
Kategori: Romaner
Omtale Max, Mischa & Tetoffensiven

Max Hansen er søvnløs i Midtvesten. Han er teaterinstruktør på turné tvers gjennom USA. Det kan være at han har blitt amerikaner. Han har ikke vært hjemme på over tjue år.Helst skulle han aldri forlatt stedet han ble født, en forstad til Stavanger hvor man fikk bråke så mye man orket mens fedrene var ute på plattformene i Nordsjøen og hvor stillheten la seg tung over husene når de kom tilbake. Men ingen får det de ønsker seg.

Max, Mischa & Tetoffensiven er en roman om anvendeligheten av vietnamesisk geriljateknikk i dagliglivet, om de som har vært i krig og de som demonstrerte mot dem; om hyperrealistiske malerier av vaskemaskiner og jenter som ligner på Shelley Duvall; om solen ute på Fire Island og en ettertraktet arbeidskopi av Apocalypse Now. Men mer enn noe er det en roman om spørsmålet enhver som har reist hjemmefra før eller siden må stille seg: Hvor lenge kan man egentlig være borte før det er for sent å dra hjem?

Til toppen

strutter av fortellerglede, skarpe refleksjoner og dyp menneskekunnskap...
Arne Hugo Stølan, VG

Andre utgaver

Max, Mischa & Tetoffensiven
Bokmål Heftet 2016
Max, Mischa & Tetoffensiven
Bokmål Ebok 2016
Max, Mischa & Tetoffensiven
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Johan Harstad:

Anmeldelser av Max, Mischa & Tetoffensiven

"En roman kan gjøre så mye rart med deg. Den kan fremkalle latter og gråt, refleksjon og tvil, glemsel og erindring, forståelse og empati, utålmodighet og irritasjon. Alt dette gjør Johan Harstads roman. Jeg har bare en ting å si: Respekt!"
Anne Merethe K. Pinos, Aftenposten
 

"Sperr opp øynene! Her er en roman som satser stort og høyt og som strutter av fortellerglede, skarpe refleksjoner og dyp menneskekunnskap."
Arne Hugo Stølan, VG

"Du skal skrive vanvittig godt for å kunne forsvare en bok på 1104 sider. Spesielt i en tid der det tilsynelatende foregår en slags lengdekonkurranse blant forfattere. De fleste av disse mursteinene ender som flopper. Det gjør ikke Johan Harstads fortelling om teaterregissøren Max Hansen."
Cathrine Krøger, Dagbladet

"Storslått roman"
Fartein Horgar, Adresseavisen

 

«… et litterært løft av de sjeldne, og befester Harstads status som en av de ledende norske forfatterne i sin generasjon.» 
Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet

«Briljant koloss i spenn mellom Stavanger og USA, oppvekst, eksil, krig, kunst og kjærlighet.» 
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad 

«Johan Harstad klarer det nær umulige: å holde leserens glede og interesse like varm gjennom hele sin fabelaktige 1087-siders roman om kunst og ensomhet, krig og fred, i Amerika, Vietnam - og Stavanger.» 
Gerd Elin Sandve, Dagsavisen 

Til toppen