Med livet i hendene (Innbundet)

stemmer fra krigssonen

Forfatter:

Erik Fosse (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 429
Illustratør: Fosse, Erik
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205406964
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Med livet i hendene
En marsdag i 1979 kom den unge legen Erik Fosse til Beirut for første gang. Det ble starten på et brennende engasjement i Midtøsten.

I denne boka går Fosse bak nyhetsbildet i en urolig region, og forteller om en spennende og begivenhetsrik reise, fra isolerte fjellandsbyer i Libanon og møter med palestinske ledere, til et lutfattig, krigsherjet Afghanistan og palestinske flyktninger under beleiring. Overalt handler det om uskyldige menneskers lidelse og kamp for rettferdighet. .Som lege og solidaritetsarbeider i over 30 år er Fosse blitt knivstukket, bombet og skutt på ? men han har aldri gitt opp å støtte mennesker som kjemper for et bedre liv.
............... Historien til den palestinske familien Ramadan fra Gaza går som er rød tråd gjennom boka. .Bestemor Fatheya måtte som 18-åring flykte fra Haifa under dramatiske omstendigheter da staten Israel ble opprettet i 1947. Familiens historie symboliserer palestinernes situasjon og kampen for selvstendighet ? et fritt Palestina. Det er en kamp som er blitt Erik Fosses egen. .

Til toppen