Medieetikk for alle (Heftet)

etisk bevisstgjøring i mediesamfunnet

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 153
Forlag: Læremiddelforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788279970736
Kategori: Medie- og kommunikasjon
Omtale Medieetikk for alle
Medieetikk for alle gir en innføring i medieetiske normer og juridiske rammer for publisering. Videre presenteres en rekke saker av medieetisk karakter som har vært behandlet av PFU eller rettsvesenet. Boken omtaler også etikk i filmer, serier og spill, samt nyttige nettvettsregler for barn, ungdom og foreldre. I tillegg har boken et eget kapittel med undervisningsopplegg til bruk i skolen, med en rekke.elevaktiviserende oppgaver på ulike nivåer.

Boken vil være nyttig for lærere og foreldre som skal veilede unge mennesker i mediebruk, studenter i journalistikk, mediefag, samfunnsfag eller lærerutdanning, og alle andre som er opptatt av etiske utfordringer i mediesamfunnet.
Medieetikk er ikke lenger bare et anliggende for profesjonelle medier og deres ansatte. Vår omfattende bruk av medier - både tradisjonelle medier som aviser, magasiner, radio og fjernsyn, og nye medier som mobiltelefoner og Internett - gjør det nødvendig at vi alle evner å reflektere kritisk omkring hva vi leser, hører, ser eller selv formidler.

Til toppen

Flere bøker av Trond Heum: