Medisinsk kunnskap (Heftet)

hvor kommer den fra, og hva brukes den til?

Forfatter:

, , og

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 297
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205399129
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Medisinsk kunnskap
Hva regner vi som gyldig medisinsk kunnskap?

Helse og sykdom opptar befolkningen mer og mer, på tross av at norsk folkehelse aldri har vært bedre. Råd gis og tiltak settes i verk mot helserisiko, plager og sykdom på alle nivåer. Men hvordan er kunnskaps-grunnlaget for alt dette? Hva er det vi regner som gyldig medisinsk kunnskap, og hvordan utvikles den? Hvor mye og hvilken kunnskap trenges for å ta en medisinsk beslutning, og hvordan få tilgang på best tilgjengelig medisinsk kunnskap når man trenger den?
I denne boka prøver 22 ulike forfattere, under redaksjon avØivind Larsen, AtleFretheim, Ingegerd Frøyshov LarsenogSteinar Westin, å besvare disse viktige spørsmålene.
En av grunnene til at det nettopp nå er aktuelt å ta opp slike basale spørsmål rundt medisinsk kunnskap, er at vi i 2004 fikk opprettet Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten, en offentlig institusjon som skaffer til veie medisinsk kunnskap, men som også langt på vei definerer den. Kunnskapssenteret ledes av professor dr. med. Magne Nylenna, som fyller 60 år den 12. oktober 2012. Boka gis derfor også ut som en gratulasjon til ham.

Til toppen

Flere bøker av Øivind Larsen, Atle Fretheim, Ingegerd Frøyshov Larsen og Steinar Westin: