Medisinsk ultralyddiagnostikk (Heftet)

klinisk basisbok

Forfatter:

, , og

Debbie Maizels (Illustratør) Philip Wilson (Illustratør)

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 206
Illustratør: Maizels, Debbie og Wilson, Philip
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205490178
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Medisinsk ultralyddiagnostikk
Ultralydteknologi har gjennomgått en rivende utvikling og er nå allment tilgjengelig i sykehus, allmennmedisin og ambulansetjeneste.

Teknologien anvendes ved undersøkelse av de fleste organer i kroppen som hjerte og kar, bukorganer, muskler, ledd og lunger, og når man skal undersøke fosterets tilstand. Ultralydapparater brukes i dag av leger, sykepleiere, radiografer og teknikere i tillegg til ambulansepersonell. Det har derfor oppstått et behov for en lærebok som gir en innføring i bruk av ultralyd i medisinsk undersøkelse og diagnostikk. Denne boken er laget med dette for øye og er den første i sitt slag på norsk.
Boken gir en praktisk innføring i medisinsk ultralyddiagnostikk, og det er lagt stor vekt på gode og representative bildeeksempler. Det gis en grundig innføring i hvordan man bruker et ultralydapparat, og mange praktiske tips for hvordan man skal få gode bildeopptak. Ultralyddiagnostikk ved hjertesykdommer (ekkokardiografi) har fått stor plass i boken. Den inneholder også kapitler om ultralydundersøkelse av aorta, av lunger og thorax, av abdomen og av pulsårer og vener. Et eget kapittel er viet undersøkelse av halspulsårene. I tillegg inngår kapitler om ultralyddiagnostikk ved noen viktige medisinske prosedyrer, som tapping av væske og nålpunksjon av kar. Til slutt er det et kapittel om hvordan ultralyddiagnostikk anvendes i forskjellige situasjoner i akuttmottak og på sengeposter og også utenfor sykehus. Mange av figurene i boken vises også som bevegelige videosnutter på gyldendal.no/ultralyd
Bokens målgruppe er leger ved medisinske avdelinger og anestesiavdelinger, turnuskandidater og medisinerstudenter. Den kan også være nyttig for fastleger, radiografer, sykepleiere, ambulansepersonell og teknikere med interesse for ultralyddiagnostikk.
Bruk av digitale ressurser som verktøy i arbeidshverdagen.

Til toppen