Menns seksualitet (Heftet)

Forfatter:

Marta Emaus (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 312
Illustratør: Emaus, Marta
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202303648
Kategori: Helse- og sosialfag
Fag: Helsefag, Medisin
Nivå: Akademisk
Omtale Menns seksualitet

Denne boka handler om mannlig seksualitet – om menns seksuelle mangfold og lyst, tenning og gleder. Den handler også om de alminneligste seksuelle bekymringene og problemstillingene menn sliter med, og om hvordan disse kan behandles.

Menns seksualitet er en innføringsbok for leger, psykologer, sykepleiere, andre fagfolk og studenter. Den er et verktøy for behandlere, terapeuter og sexologiske rådgivere, og boka er interessant og nyttig for alle som er opptatt av, og ønsker å forstå mer av den mannlige seksualiteten. 

Menns seksualitet bygger på forfatterens mer enn 30 år lange erfaring fra klinisk arbeid med seksualitet som lege, psykiater og sexolog. Han har erfaring fra internasjonalt faglig samarbeid, undervisning, radio- og TV-programmer og som spaltist i ulike medier.

 Noen sentrale problemstillinger i boka er:

  • Hva er mannlig seksualitet?
  • Hvordan kommuniserer menn om seksualitet?
  • Hva er seksuell lyst og tenning?
  • Har menn overgangsalder – hvordan arter i tilfelle den seg?
  • Hva om penis ikke vil?
  • Hva med penisstørrelsen?
  • Hva skjer når varig sykdom kommer i veien for seksualiteten?
  • Hvordan kan seksuelle problemer og lidelser behandles?
  • Hva kan man selv gjøre for den seksuelle lysten, gleden og nytelsen? 

Til toppen

Anmeldelser av Menns seksualitet

«Det er imponerende gjort. Haakon Aars’ måte å skrive om mannlig seksualitet på er respektfull, omtenksom og svært oppklarende. Dessuten er boka lettlest, luftig og oversiktlig.

Jeg mener boka er særdeles aktuell og lærerik for helsepersonell innenfor alle fagområder og på alle nivåer. Ikke minst bør den inngå i pensum på sykepleierutdanningene.»

Kjetil Skotte, Sykepleien 7/2011 

 

Endelig en bok om menns seksualitet
«De fleste synes det er vanskelig å snakke om en så intim og personlig del av livet som seksualiteten er. Kvinner har alltid vært flinkere enn menn til å åpne seg og snakke om sine følelser og intime forhold. Dette bekreftes av at vi til nå ikke har hatt en nordisk bok som setter søkelyset på menns seksualitet. Nå er den her, og det skal vi være glade for. [...] Boken er lettlest og oversiktlig. Den vil være til god hjelp for fastleger, studenter og mange med interesse for mannens seksualitet.»
M. Andersen, Tidsskrift for Den norske legeforening 11/2011

Til toppen