Mensen (Innbundet)

Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 96
Illustratør: Markhus, Rune
Forlag: Gyldendal
Språk: Nynorsk / Bokmål
ISBN/EAN: 9788205490277
Kategori: Ungdomsbøker
Alder: 12 - 16
Omtale Mensen

Avslørende, betroende, humoristisk og treffsikkert om det vi aldri snakker om - mensen. 

Hva er det halve klodens befolkning opplever, men som vi nesten aldri snakker om? Som er såpass pinlig at få vil avsløre at de har det, og såpass fremmed og truende at bilder av det sensureres på Instagram? Hva er det som ifølge flere verdensreligioner gjør deg uren, og som i tillegg fører til avbrutt skolegang for tusenvis av jenter hvert år? Vi snakker selvfølgelig om mensen. 

Her finner du tjueto ulike og personlige bidrag, alt fra noveller til sakprosa, fotografier til brev, dikt til tegneserier, skrevet av forfattere, bloggere, musikere og samfunnsdebattanter, i den første norske boka om mensen. 

Bidragsytere: Agnes Ravatn, Sandra Beijer, Gunnhild Øyehaug, Marit Larsen, Ruth Lillegraven, Jenny Jordahl, Kadra Yusuf, Anna Fiske, Maja Lunde, Rupi Kaur, Marta Breen, Monica Isakstuen, Edy Poppy, Kristina Leganger Iversen, Louise Winblad, Maria Børja, Mari Kanstad Johnsen, Elen Betanzo, Anja Dahle Øverbye, Lotta Sjöberg, Neha Naveen og Lina Neidestam.

Til toppen

…virkelig en bok man liker, og den tåler å bli delt og gitt bort. Bra!
Guri Hjeltnes, VG
Anmeldelser av Mensen

"Her kommer boken som svarer på det meste, også de spørsmål du ikke har stilt. Her bidrar 22 kvinner, med innspill som rommer alvor, humor, skrått blikk og ettertenksomhet, det er lærerikt og klokt. Dette er virkelig en bok man liker, og den tåler å bli delt og gitt bort. Bra!" Guri Hjeltnes, VG

Til toppen