Metaforer (Heftet)

hva, hvor og hvorfor?

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 203
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215029634
Kategori: Språk

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Metaforer
Gir meloner deg assosiasjoner til pupper? Svelger du kameler med en flau smak i munnen? Meloner og kameler er bare to av utallige eksempler på hvordan vi tenker og snakker metaforisk.

Metaforene styrer hvordan vi oppfatter og vurderer et fenomen. Hvis man omtaler kriminelle som henholdsvis virus eller villdyr, peker det på to ganske ulike måter å forholde seg til kriminelle på.

Denne boken er en innføring i hva metaforer er, hvor de kommer fra og hvordan de virker. Forfatterne tar for seg metaforer på en rekke ulike områder: i politikk, pedagogikk, medisin, psykiatri, reklame, fagspråk og dagligspråk.

Forstår du hvordan metaforer virker, er du bedre rustet som språkbruker. Denne boken er nyttig for studenter i alle språk- og tekstfag, på lærer-, psykolog- og sykepleierutdanningen og for alle andre som vil vite mer om metaforer.

«Etter endt lesning har boken «Metaforer - hva, hvor og hvorfor» gitt meg en ny forståelse av metaforer brukt om hverdagens fenomener og forhold.» Anne Berit Nystad, Bedre skole nr. 4, 2019.

Til toppen

Flere bøker av Norunn Askeland og Magdalena Agdestein: