Meursault-saken (Heftet)

en roman fra Algerie

Forfatter:

Synneve Sundby (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 152
Forlag: Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Meursault, contre-enquête
Oversatt av: Sundby, Synneve
ISBN/EAN: 9788274884564
Kategori: Romaner

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Meursault-saken
Haroun er broren til den navnløse «araberen» som ble drept av den beryktede Meursault, antihelten i Albert Camus' mesterverk Den fremmede. 70 år etter drapet nekter han å la broren forbli anonym og glemt. Han gir ham et navn, Mousa, og skildrer gjennom glimtvise minner og historier, det livet han levde opp til den skjebnesvangre dagen da han ble drept.

Kveld etter kveld sitter Haroun på en bar i Oran og grubler over sin egen ensomhet, sitt mislykkede kjærlighetsliv, sitt religiøse sinne, og den uro han føler for landet sitt som har skuffet ham så dypt. Som en fremmed blant sitt eget folk, pa.beroper han seg retten til endelig a. fa. lov til a. dø.

Albert Camus' klassiker Den fremmede er sentral for Meursault-saken, ettersom boken ba.de anerkjenner og kritiserer en av tidenes mest kjente romaner. Dette er en verdig oppfølger: ikke bare er det en dyptpløyende historie om arabisk identitet, og de katastrofale følgene kolonialismen i Algerie fikk, men det er ogsa. et solid litterært prosjekt med en unik og gripende stemme.

Meursault-saken var innstilt til den prestisjetunge Goncourt-prisen i 2014, og har høstet strålende kritikk både i Frankrike, Storbritannia og USA.

Til toppen

Andre utgaver

The mersault investigation
Engelsk Heftet 2016
Meursault-saken
Bokmål Innbundet 2016
Meursault-saken
Bokmål Ebok 2016