Meursault-saken (Innbundet)

en roman fra Algerie

Forfatter:

Synneve Sundby (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 148
Forlag: Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Meursault, contre-enquête
Oversatt av: Sundby, Synneve
ISBN/EAN: 9788274885905
Kategori: Romaner
Omtale Meursault-saken
Haroun er broren til den navnløse «araberen» som ble drept av den beryktede Meursault, antihelten i Albert Camus mesterverk Den frem.mede. 70 år etter drapet nekter han å la broren forbli anonym og glemt. Han gir ham et navn, Mousa, og skildrer gjennom glimtvise minner og historier, det livet han levde opp til den skjebnesvangre dagen da han ble drept.

Kveld etter kveld sitter Haroun på en bar i Oran og grubler over sin egen ensomhet, sitt mislykkede kjærlighetsliv, sitt religiøse sinne, og den uro han føler for landet som har skuffet ham så dypt. Som en fremmed blant sitt eget folk, påberoper han seg retten til endelig å få å dø.

Albert Camus' Den fremmede er sentral for Meursault-saken, idet boken både anerkjenner og kritiserer en av tidenes mest kjente romaner. Dette er en verdig oppfølger: ikke bare er det en dyptpløyende historie om arabisk identitet og de katastrofale følgene kolonialismen i Algerie fikk, men også et solid, litterært prosjekt med en unik og gripende stemme.

Meursault-saken var innstilt til den prestisjetunge Goncourt-prisen i 2014. Forfatteren er kjent for sine skarpt samfunnskritiske artikler i blant annet dagsavisen Le Quotidien d'Oran.

Til toppen

Andre utgaver

The mersault investigation
Engelsk Heftet 2016
Meursault-saken
Bokmål Ebok 2016
Meursault-saken
Bokmål Heftet 2016
Anmeldelser av Meursault-saken

«Frekt, dristig og intelligent er ord som faller lett i pennen når Daouds debutroman «Meursault-saken» skal omtales» 
Turid Larsen, Dagsavisen

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: