Min kinesiske farmor (Innbundet)

Forfatter:

«Min kinesiske farmor» er et nydelig familieportrett, og samtidig en nøkkel inn til Lars Saabye Christensens øvrige forfatterskap.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202669300
Kategori: Biografier og memoarer

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Min kinesiske farmor

Min kinesiske farmor er et originalt portrett av en familie, en søkende og spørrende innsirkling av en kvinneskjebne gjennom tiden hun levde i, menneskene hun møtte og stedene hun bodde.

– Fortell meg om Kina, sier jeg.

Lars Saabye Christensen sitter ved sin fars sykeleie og ber ham fortelle om da farmoren og farfaren hans bodde i Hong Kong. Faren sier ingenting. Oppfordringen åpner derimot en dør til forfatterens indre, til hans egen og slektens historie. En historie som strekker seg over fire generasjoner, to århundrer og til andre siden av kloden. Fra Hjørring i Danmark til Hong Kong, fra Julianehåp på Grønland og til Gabels gate i Oslo. Navet i historien er farmoren, murmesterdatteren Hulda, som faller for styrmann Christensen da han besøker hatteforretningen i Aalborg der hun jobber. Kort tid etter legger hun ut alene på den lange reisen for å møte sin nye ektemann som er stasjonert i Hong Kong som bergingsskipper.

I en velopplagt og underholdene tekst som suverent binder faren, farfaren og oldefarens historie sammen med den personlige fortellingen om den unge forfatterens tilblivelse, forsøker forfatteren å finne ut mer om farmoren. Hvem var denne kvinnen? Livet hennes ble, i motsetning til forfedrene, ikke dokumentert i festtaler, hedersord, svennebrev og intervjuer. Spørsmålet forfatteren må svare på, er om det er mulig å skrive om en slik kvinne uten å ty til fiksjonen og diktningen?

Min kinesiske farmor er et originalt portrett av en familie, en søkende og spørrende innsirkling av en kvinneskjebne gjennom tiden hun levde i, menneskene hun møtte og stedene hun bodde.

Til toppen

[...] en lysende perle i den allerede bugnende litterære skattkisten signert Lars Saabye Christensen
Sindre Hovdenakk, VG

Andre utgaver

Min kinesiske farmor
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Lars Saabye Christensen:

Anmeldelser Min kinesiske farmor

«[...] en lysende perle i den allerede bugnende litterære skattkisten signert Lars Saabye Christensen»
Sindre Hovdenakk, VG (terningkast 6)

«… en mesters verk»
Kathrine Tschemerinsky, Weekendavisen

Til toppen