Minnesota og støvet av Kjartan Hjulstad (Ebok)
Ebok

Minnesota og støvet (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.01 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205477070
Kategori: Ungdomsbøker
Alder: 12 - 16
Omtale Minnesota og støvet
En gripende og velskrevet oppvekstroman ? fra et indianerreservat.

- Lurer du aldri på hvem du er, Daniel? spurte Moses.- Jeg er broren din, svarte jeg.
.
Daniel har alltid fulgt i fotsporene til storebroren Moses. Han forsøker å gå som ham, stå som ham og snakke som ham. Brødrene vokser opp i et indianerreservat, i en verden som ikke levner dem særlig håp for fremtiden. Det er dop, alkoholisme, familievold og rasisme midt iblant tenåringsforelskelser og familie- og søskenkjærlighet. Og det er også Canahishta, jenta med det vakre smilet.
Vi følger Daniel, og hans desperasjon idet Moses vikles inn i gjengen Kråkehundene, ledet av den brutale Oiowan. Dette setter sakte men sikkert i gang en prosess som tvinger Daniel til å ta skjebnesvangre valg ? og til å finne motet i seg selv.
Kjartan Hjulstad debuterer med en gripende og skarpt skildret.ungdomsroman.
.
Jeg tok sats og lot den fly. Det var nesten et perfekt kast, steinen suste langt i en fin bue og i neste sekund singlet det i glass.
Vi dukket begge så raskt vi kunne bak muren. Etter et øyeblikks stillhet hvor vi holdt pusten, smilte han til meg og så lo vi sammen. Så satt vi der ved siden av hverandre og var brødre igjen. Hvis et knust vindu var det som skulle til, ville jeg gladelig knuse hvert eneste i hele skolen.
.

Til toppen