Minnesota og støvet (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 196
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205495647
Kategori: Ungdomsbøker
Alder: 12 - 16

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Minnesota og støvet
Prisvinner i billigutgave

Kjartan Hjulstad mottok NBUs debutantpris Trollkrittet og ble nominert til både Brageprisen og Kulturdepartementets debutantpris for sin ungdomsromanen om identitet og brorskap, og om hvordan det er å leve videre når ens verden allerede er ødelagt.
Daniel har alltid fulgt i fotsporene til storebroren Moses. Han forsøker å gå som ham, å stå som ham og å snakke som ham. De to brødrene vokser opp i et nedslitt indianerreservat med moren og hennes voldelige kjæreste, i en ødelagt, men dypt nostalgisk verden med stolte røtter, som ikke levner dem særlig håp for fremtiden. Det er dop, rusmisbruk, fattigdom, vold og rasisme - og støvet som ligger som et slør over alt. Men det er også Canah, jenta med det vakre smilet.
Vi følger Daniel og hans desperasjon idet Moses vikles inn i reservatets brutale ungdomsgjeng. Dette setter sakte, men sikkert i gang en prosess som tvinger Daniel til å ta.skjebnesvangre valg - og til å finne motet i seg selv.
Jeg tok sats og lot den fly. Det var nesten et perfekt kast, steinen suste langt i en fin bue, og i neste sekund singlet det i glass.
Vi dukket begge så raskt vi kunne bak muren. Etter et øyeblikks stillhet da vi holdt pusten, smilte han til meg, og så lo vi sammen. Så satt vi der ved siden av hverandre og var brødre igjen. Hvis et knust vindu var det som skulle til, ville jeg gladelig knuse hvert eneste på hele skolen.
. .
Vinner av.NBUs debutantpris 2015
Nominert til Brageprisen 2015
Nominert til Østfoldungdommens kritikerpris 2015
Nominert til Kulturdepartementets debutantpris 2015
..
«Det er ikke vanskelig å anbefale denne fine, lille debutromanen. [...] Den fortjener å bli lest.»(Marius Emanuelsen,.barnebokkritikk.no)

Til toppen

Andre utgaver

Minnesota og støvet
Bokmål Ebok 2015